κυριακή, 4-10
χθες το βράδυ, πίναμε μπύρες για να γιορτάσουμε τον πρώτο μας μήνα στη Λυών. πέρασε κιόλας ένας μήνας. Χμ. Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω ήδη οργανώσει την 'ρουτίνα' της κάθε μέρας μου εδώ. και κυριώς της Κυριακής. la spectacle du quotidien!
Τις κυριακές λοιπόν, η clair μας παίρνει και μας πηγαίνει βόλτα στη Λυόν, για την γνωρίσουμε από-μέσα. Σήμερα, πήραμε και τις υπόλοιπες φίλες της και πήγαμε όλοι μαζί σε παραδοσιακό bouchon lyonais. bouchon,le είναι το πώμα από φελό αλλά εδώ, δεν έχει αυτή τη σημασία. το bouchon είναι ταβέρνα, όπως είναι στην ιταλία η trattoria. έχει πιάτα ξεχωριστά αλλά αν διαλέξεις κάθε πιάτο ξεχωριστά είναι σαν να βαζεις μία ταμπέλα από νέον πανω από το κεφάλι σου που λέει "τουρίστας". το κανονικό είναι να επιλέξεις ένα μενού. ή πιο σωστά, κατηγορία μενού. ανάλογα με το πόσα χρήματα θέλεις να πληρώσεις. και κάθε κατηγορία έχει διαφορετικά πιάτα. πλάκα έχει. σαν τηλεπαιχνίδι.
καταπιέσαμε τις γευστικές μας προτιμήσεις για να δοκιμάσουμε τις σπεσιαλιτέ της Λυόν (salade lyonnaise-quenelle,la-fromage de chevre) και δοκιμάσαμε επίσης κρασί από την Bourgogne γιατί η julie επέμενε ότι αυτό είναι ΤΟ καλύτερο γαλλικό κρασί. στο τέλος μάλιστα, η clair μας είπε ότι άμα μας άρεσε το φαγητό, πρέπει να λέμε j'ai bien mange, j'ai bien bu, j'ai la peau du vendre bien tendue. χα!
Φεύγοντας, η Sara μου έλεγε πόσο άδικο είναι που δεν μπορεί να καταλάβει τι γραφω στο μπλογκ μου και με εβαλε να της υποσχεθώ ότι όταν θα γράψω βιβλίο, θα φροντίσω να κυκλοφορήσει και μία ιταλική έκδοση, την οποία βέβαια θα της αφιερώσω.
Οι κυριακές στη Λυών έχουν αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον από όσο μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να έχουν, τελικά..
Λέξη της ημέρας: nocturne
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου